Campagnebeeld Antwerpen
01.03.24

Wat hebben een ICT’er en een inspecteur gemeen?

Dromen waarmaken

Zowel voor Seppe als Damon is ‘politieman worden’ een jongensdroom die uitgekomen is, al vulden ze hem wel allebei anders in. Seppe studeerde af als leerkracht middelbaar onderwijs. Na zijn studies schreef hij zich in voor de politieproeven. Ook voor Damon was de politie een logische keuze, want zijn opleiding ICT stond van bij het begin in teken van een job bij de politie. Een keuze waar ze allebei nog steeds trots op zijn.

Inspecteur vs. ICT

Seppe werkt als inspecteur bij politiezone Kempen N-O. Hij doet zowel interventieopdrachten als onderzoekswerk. Dat is een vrij unieke manier van werken. “Wij hebben geen apart rechercheteam zoals in vele andere zones. We moeten onze onderzoeken dus zelf uitvoeren. Dat maakt het afwisselend en dat vind ik net zo boeiend aan mijn job”, vertelt hij enthousiast.

Damon vult een compleet andere taak in binnen het politielandschap. Hij werkt als teamchef ICT bij politiezone Minos. De aankoop van ICT- materiaal en het onderhoud van dat materiaal, dat is zijn grootste verantwoordelijkheid, “maar ook nieuwe software uitrollen en de collega’s helpen met ICT-uitdagingen is part of the job”.

Werken bij de politie?

Waarom Damon en Seppe nu zo graag bij de politie werken? ICT’er Damon benadrukt vooral de vrijheid die hij krijgt in zijn job. Het vertrouwen, de autonomie en de kans om zelf “de krijtlijnen uit te tekenen” zijn voor hem de grootste motivatie. Seppe houdt van de afwisseling. Door de unieke werking van de relatief kleine politiezone is zijn takenpakket heel uitgebreid. Dat maakt het voor hem extra boeiend.

Waar ze allebei van houden, is de familiale sfeer bij de politie. Damon voelt dat de sfeer in zijn korps goed zit en ervaart dat als een enorm pluspunt. Dat geldt ook voor Seppe. Net omdat zijn zone iets kleiner is, zijn de collega’s volgens hem nog hechter.

Maatschappelijke impact

Het spreekt voor zich dat Seppe als inspecteur veel voldoening haalt uit het constant helpen van mensen. Maar dat is voor ICT’er Damon niet anders. Hij werkt dan misschien niet in uniform of op het terrein, toch heeft hij impact. “Ook al komen we niet rechtstreeks met burgers in contact, toch voel ik dat we de collega’s en zo ook de burgers echt wel helpen”, besluit hij.

Wat jouw talent ook is, er is sowieso plaats voor jou.

Ook starten bij één van de politiediensten in de provincie Antwerpen?

Solliciteer nu